מוצרי ביטוח

מוצרי ביטוח

ביטוח חיים

כל אחד מאיתנו חי ברמת חיים מסויימת.
רמת החיים מתאפשרת הודות להכנסה שלנו ושל בני הזוג שלנו. 
המטרה הבסיסית של ביטוח חיים היא להגן על היקרים לכם מפני קשיים כלכליים במקרי מוות הגורמים לשינוי קיצוני באורח חיי המשפחה ופוגעים בהכנסותיה. 

 ביטוח חיים הוא הסכם ביטוח בין חברת ביטוח למבוטח, המקנה הטבה כספית במקרה של פגיעה בגופו של המבוטח, ובעיקר במקרה מותו. ההטבה הכספית ניתנת בצורה של סכום חד-פעמי, או בצורה של קצבה חודשית. בתמורה לביטוח משלם המבוטח פרמיה חד-פעמית או תקופתית (לרוב חודשית).

ביטוח חיים בא להגן מפני הסיכון של אובדן היכולת להתפרנס, ובהתאם לכך, ההטבה הכספית למבוטח (או למוטבים שבחר) משולמת כאשר קורה אחד המקרים הבאים:

הפיכת המבוטח לנכה, כך שנפגעת יכולתו לבטח את עצמו.

הגעת המבוטח לגיל שנקבע בפוליסה (בדרך כלל גיל פרישה)

מות המבוטח

מה יקרה לרמת החיים שלנו במידה ואחד מבני הזוג יפסיק לייצר את אותה הכנסה כתוצאה ממקרה פטירה או אובדן כושר עבודה? מה יקרה לרמת החיים שלנו כשנפרוש לגמלאות?
על מקרים אלו ניתן לתת מענה באמצעות רכישת ביטוח חיים, בין אם במסגרת של פוליסה פרטית או במסגרת של ביטוח מנהלים.

ביטוח בריאות פרטי

ביטוח בריאות הוא ביטוח המכסה הוצאות הקשורות לטיפול רפואי. המבוטח משלם סכום נמוך יחסית ("פרמיה"), תמורת תשלום עבור הוצאות רפואיות בעת הצורך. כמו סוגי ביטוח אחרים, המבוטח משלם כדי להקטין את הסיכון הכלכלי שיעמוד בפני הוצאות כבדות בעתיד. המבטח יכול להיות המדינה (במקרה של ביטוח בריאות ממלכתי), ארגון ללא כוונת רווח (כמו קופות החולים בישראל) או חברה מסחרית (חברת ביטוח). מנקודת מבטו, הפרמיות של כלל המבוטחים מכסות את התשלומים עבור אותם מבוטחים שההוצאות הרפואיות בגינם גבוהות.
ביטוחי בריאות מסוגים שונים נהוגים בכל המדינות המפותחות. ביטוח בריאות ממלכתי, שמאורגן על ידי המדינה ומוצע לכל האזרחים הוא אחד המרכיבים החשובים של מדינת הרווחה. 
 
בישראל, קיימות שלוש מסגרות כיסוי בגין הוצאות בריאות, בשלושה רבדים שונים:
ביטוח בריאות ממלכתי- המסופק על ידי המדינה. דמי הביטוח נגבים מתוקף חוק, והכיסוי הביטוחי הוא אחיד לכל תושבי המדינה. שירותי הבריאות המכוסים על ידי ביטוח זה נקראים סל הבריאות.
שירותי בריאות נוספים (שב"ן)- המוצעים על ידי קופות החולים למבוטחיהן, ומספקים כיסוי לשירותים נוספים שאינם נכללים בסל הבריאות.
 
פוליסות ביטוח פרטיות- שמוצעות על ידי חברות הביטוח. פוליסות אלה מוצעות בנוסף או במקום השב"ן של קופות החולים.
 
הביטוחים שמוצעים על ידי קופות החולים ועל ידי חברות הביטוח הפרטיות מכונים גם "ביטוח משלים", משום שהם "משלימים" את הביטוח הבסיסי המוצע על ידי המדינה. ביטוח בריאות פרטי הינו חוזה הנערך בין המבוטח לחברת הביטוח. קיימים מספר רבדים לביטוחי הבריאות הפרטיים.
הרובד הבסיסי ביותר מכסה ברוב המקרים את הכיסויים הבאים:

 תרופות מחוץ לסל הבריאות

טיפולים והשתלות בחו"ל

ניתוחים בחו"ל

מכאן והילך , ניתן להוסיף רבדים נוספים כגון ניתוחים בישראל, ביטוח משלים לשב"ן (שירותי בריאות נוספים שניתנים על יד קופות החולים),ביטוח מורחב.
נספחי שירות כאלו ואחרים כגון: רפואה משלימה, כתב שירות לילד ועוד...
 
בנוסף לביטוחים האישיים, ניתן להצטרף לביטוח קולקטיב הנעשה בדרך כלל בארגונים וחברות.
עלויות הביטוח הקבוצתי זולות בהרבה מהביטוחים האישיים, אבל חשוב לבדוק את הכיסויים המוצעים בהם. כמו כן ביטוחי הבריאות הקולקטיביים , מתחדשים אחת לתקופה, חמש או שלוש שנים.בעת ההחלפה, יש לבדוק האם קיים שינוי מהותי בין הכיסוי החדש לישן. 

ביטוח סיעודי

ביטוח סיעוד הוא ביטוח שמטרתו מתן מענה לצרכים המתעוררים כאשר אדם נזקק לשירותי סיעוד, כלומר הופך לתלוי במידה רבה בעזרת הזולת לביצוע רוב פעולות היומיום.
בישראל ניתן ביטוח סיעוד בשלושה רבדים:
באמצעות פרק "ביטוח סיעוד" בחוק הביטוח הלאומי. במסגרת הביטוח המשלים שמציעות קופות החולים. כביטוח הנמכר בפני עצמו על ידי חברות הביטוח. בדרך כלל נוצר הצורך בשירותי סיעוד בגיל זקנה, אך הצורך עלול להתעורר גם בגיל מוקדם יותר. כך לדוגמה רוכב אופנוע צעיר, שעבר תאונה והפך חלילה לנכה הזקוק לסיוע סיעודי, למרות גילו הצעיר - הינו נחשב סיעודי.
פוליסת ביטוח סיעוד:
פוליסה לביטוח סיעודי הינה הסכם בין מבטח למבוטח ובו התחייבות לתשלום נקוב מראש במקרה בו המבוטח מגיע למצב סיעודי.
 הגדרת מצב סיעודי אוחדה על ידי המפקח על הביטוח בשנת 2003 בהוראת חוזר מפורטת הכוללת הגדרה אחידה בכל חברות הביטוח. 
מקרה הביטוח
 מקרה הביטוח יוגדר כאחד משני/שלושת האירועים הבאים לפחות:
א. מצב בריאות ותפקוד ירודים של המבוטח כתוצאה ממחלה, תאונה או ליקוי בריאותי, אשר בגינו הוא אינו מסוגל לבצע בכוחות עצמו חלק מהותי (לפחות 50% מהפעולה), של לפחות X מתוך 6 הפעולות הבאות:

לקום ולשכב:

יכולתו העצמאית של המבוטח לעבור ממצב שכיבה לישיבה או לקום מכיסא, כולל ביצוע פעולה זו מכיסא גלגלים או ממיטה.

להתלבש ולהתפשט:

יכולתו העצמאית של מבוטח ללבוש ולפשוט פריטי לבוש מכל סוג ובכלל זה לחבר או להרכיב חגורה רפואית או גפה מלאכותית.

להתרחץ:

יכולתו העצמאית של המבוטח להתרחץ באמבטיה, להתקלח במקלחת או בכל דרך מקובלת, כולל פעולת הכניסה והיציאה לאמבטיה או למקלחת.

לאכול ולשתות:

יכולתו העצמאית של מבוטח להזין את גופו בכל דרך או אמצעי (כולל שתייה ולא אכילה, בעזרת קש), לאחר שהמזון הוכן עבורו והוגש לו.

לשלוט על סוגרים:

 יכולתו העצמאית של מבוטח לשלוט על פעולת המעיים ופעולת השתן. אי שליטה על אחת מפעולות אלה אשר משמעה למשל שימוש קבוע בסטומה או בקטטר בשלפוחית השתן, או שימוש קבוע בחיתולים או בסופגנים למיניהם, ייחשבו כאי שליטה על סוגרים.

ניידות:

יכולתו העצמאית של מבוטח לנוע ממקום למקום. ביצוע פעולה זו באופן עצמאי וללא עזרת הזולת, תוך העזרות בקביים, במקל, בהליכון או באביזר אחר כולל מכני או מוטורי או אלקטרוני, לא תחשב כפגיעה ביכולתו העצמאית של המבוטח לנוע. אולם, ריתוק למיטה או לכיסא גלגלים, ללא יכולת הנעתו באורח עצמאי על ידי המבוטח, ייחשב כאי יכולתו של המבוטח לנוע.

ב. מצב בריאות ותפקוד ירודים של מבוטח עקב "תשישות נפש" שנקבעה על ידי רופא מומחה בתחום. לעניין זה, "תשישות נפש" – פגיעה בפעילותו הקוגניטיבית של המבוטח וירידה ביכולתו האינטלקטואלית, הכוללת ליקוי בתובנה ובשיפוט, ירידה בזיכרון לטווח ארוך או קצר וחוסר התמצאות במקום ובזמן הדורשים השגחה במרבית שעות היממה על פי קביעת רופא מומחה בתחום, שסיבתה במצב בריאותי כגון: אלצהיימר, או בצורות דמנטיות שונות. 
הוראות המפקח על הביטוח בעניין סף הפיצוי המינימלי בפוליסה סיעודית:

מקרה ביטוח הנובע ממצב של אי יכולת לבצע 3 מתוך 6 פעולות, יזכה את המבוטח בלא פחות מ-50% מתגמול הביטוח החודשי.

מקרה ביטוח הנובע ממצב של "תשישות נפש" יזכה את המבוטח ב–100% מתגמול הביטוח החודשי. 

חבות המבטח
למקרה של התאמת הפרמטרים שקבע המפקח למקרה סיעוד למצבו הרפואי של אדם יוכר אותו מבוטח כסיעודי ויהיה זכאי לתגמול כפי המופיע בפוליסה. ישנם סוגים שונים של פוליסות לביטוח סיעודי עם תקופות המתנה ופיצוי שונות. נתונים אלו חייבים להופיע במקום בולט בדף הגילוי הנאות אשר חייב להיות מצורף לכל פוליסת ביטוח סיעודי 
סוגי הפוליסות לביטוח סיעודי
הגדרות
תקופת המתנה - משך הזמן מהיום שבו הוכר המבוטח כאדם סיעודי ועד הרגע בו הוא זכאי לתגמולי הביטוח. תקופת הביטוח - משך זמן ההתחייבות של חברת הביטוח להמשך הפוליסה באותם תנאים תקופת הפיצוי - משך התקופה מיום ההכרה במבוטח כסיעודי בה מתחייבת חברת הביטוח לשלם במקרה ביטוח ועד סיום תקופת הפיצוי. ערך סילוק - סכום ביטוח הנצבר כתלות במשך תקופת התשלום בפועל של הפוליסה. היקף הפיצוי - סף הפיצוי המינימלי נקבע בהוראות המפקח על הביטוח אולם חברה רשאית להיטיב עם המבוטח. נכון ליוני 2014 משווקות בישראל מגוון רחב של פוליסות סיעוד הנבדלות אחת מרעותה בתקופת ההמתנה, תקופת הפיצוי, ערך הסילוק והיקף הפיצוי.
מבוטחים אשר להם פוליסת סיעוד קבוצתית במסגרת קופת החולים, יכולים לרכוש פוליסות פרטיות בעלות תקופת המתנה של 3 או 5 שנים. השיפור ביכולת הרפואה המערבית לשמור על חייהם של אנשים במצב סיעודי לתקופות ארוכות גרם לחברות הביטוח בישראל להעלות את מחירי הפוליסות מצד אחד ובמקביל לשווק פוליסות ביטוח זולות אך "רזות" (בעלות כיסוי ביטוחי נחות יחסית). 

חבות המבטח
במרץ 2014 הוחלט כי ביטוחי הסיעוד הקבוצתיים יבוטלו ועל המבוטחים יש לרכוש ביטוח סיעוד פרטי מול חברות הביטוח. המהלך נעשה תוך דאגה לצרכן אשר בעת עזיבת עבודה או הגעה לגיל הפרישה, יכול להיפגע משמעותית בעקבות הוצאתו מהקולקטיב. המפקח חייב את חברות הביטוח לתת חלופה הולמת למבוטחי הקולקטיב בעת השינוי. הביטוחים הקיימים יבוטלו בהתאם להסכמים שנחתמו , כלומר לביטוחים אלו יש הגדרת זמן ובדרך כלל הם נמשכים כ5 שנים.
ברגע שתקופת הביטוח תגיע לסיומה, המבוטח יהיה חייב להחליט לאן מועדות פניו. האם הוא רוכש את הביטוח המוצע על ידי אותה חברה מבטחת? או שהוא מחליט לעשות ביטוח בכל חברה אחרת.​

ביטוח מחלות קשות

במקרה שמתגלה מחלה קשה, קופת החולים והשב"ן מכסים רק את הוצאות הטיפול הרפואי.
אולם מחלות קשות עלולות לגרום לאובדן יכולת עבודה ולהוצאות חדשות גדולות שנלוות למחלה (למשל, לשכור אחות פרטית, להתאים את הבית לצרכים החדשים). הטיפולים המשלימים בתקופת ההחלמה, הירידה ברמת ההכנסה בשל המחלה והוצאות שנוספו אינם מכוסים על ידי הביטוח הרפואי הסטנדרטי, אלא באמצעות ביטוח מחלות קשות.
 
במשרד האוצר הגדירו את הביטוח הזה כ"ביטוח אשר במסגרתו ניתן סכום ביטוח מוסכם מראש לפיצוי במקרה של מחלות או אירועים רפואיים חמורים שאירעו למבוטח והמצוינים בפוליסת הביטוח". כלומר, למבוטחים בביטוח מחלות קשות מגיע פיצוי מיידי, בהתאם לתנאי הפוליסה, בעת הגילוי הרפואי של המחלה הקשה (או המחלות הקשות) שבה לקה.
 
המחלות הקשות שהוגדרו בחוזר האוצר בנושא ביטוח מחלות קשות הינן: איבוד גפיים, אילמות, אובדן דיבור, אי ספיקת כבד פולמיננטית, אי ספיקת כליות כרונית, אנמיה אפלסטית, גידול שפיר של המוח, דלקת חיידקית של קרום המוח, דלקת מוח, השתלת איברים, התקף לב חריף, חירשות, טרשת נפוצה, יתר לחץ דם ריאתי ראשוני, כוויות קשות, מחלת כבד סופנית (שחמת), מחלת ריאות כרונית, ניוון שרירים מסוג ALS ניתוח החלפה או תיקון מסתמי לב, ניתוח אבי העורקים, ניתוח מעקפי לב, סרטן, עיוורון, עמילואידוזיס ראשונית, פגיעה מוחית, פוליו, פרקינסון, צפדת (טטנוס), קרדיומיופטיה, שבץ מוחי, שיתוק (פרפלגיה, קוודריפלגיה), תסמונת הכשל החיסוני הנרכש – איידס, תרדמת, ותשישות נפש.
 
ביטוח מחלות קשות כולל תקופת אכשרה במהלכה משלמים על הביטוח אך אין כיסוי ביטוחי, וזאת כדי לוודא שהביטוח לא נעשה כדי לכסות מחלה שכבר קיימת. עם זאת, תקופת האכשרה בביטוחים אלו אינה ארוכה.
 
בעבר, הפוליסות היו בנויות כך שאם הייתה תביעה בגינה התקבל פיצוי על מחלה מסוימת - נניח על התקף לב, אז הפוליסה הייתה נגמרת מיד לאחר מכן. כלומר, לא הייתה תקפה למחלות נוספות.כיום רוב הפוליסות הקיימות בשוק הינן פוליסות שבהן אם המבוטח חלה במחלה מסוימת, אז קרן הפוליסה לא נגמרת אלא ממשיכה עם עדכון סכומי הפיצוי למחלות עתידיות. המחלות חולקו לקבוצות, כך שאם קיבלת פיצוי בגין מחלה השייכת לקבוצה אחת, עדיין תישאר מבוטח לגבי שאר הקבוצות.

ביטוח חיים

כל חייך הבוגרים אתה טורח ועמל על מנת לפרנס את עצמך ואת משפחתך, אך מה יקרה אם לפתע לא תוכל להמשיך בעבודתך בשל מחלה או פציעה? מי ידאג לרווחה הכלכלית ולקיום היומיומי שלך ושל משפחתך? למעט מספר מצומצם של מקרים, ביטוח לאומי אינו משלם בגין אובדן כושר עבודה. הפיתרון היחיד כדי לא להיות תלוי באחרים במקרה של אובדן כושר ההשתכרות הוא רכישת פוליסת ביטוח חיים לביטוח מפני אובדן כושר עבודה עקב מחלה או תאונה, המזכה אותך בתגמולי ביטוח חודשיים מחברת הביטוח.
הביטוח באמצעות בסט אינווסט פיננסים וביטוח מפני אובדן כושר עבודה עקב מחלה או תאונה, מעניק לך הגנה כלכלית כאשר כושר העבודה שלך נפגע ומבטיח לך ולמשפחתך קבלת הכנסה חודשית קבועה מחברת הביטוח אשר תשלם את הפיצוי הכספי המוסכם במשך כל התקופה בה לא תוכל לעבוד או עד תום תקפת הביטוח או עד הגיעך לגיל הפרישה הקבוע בפוליסה – לפי המוקדם מביניהם. בעת רכישת פוליסת אובדן כושר עבודה יש לבחון היטב את הגדרת האובדן הקובעת את המקרים בהם המבוטח ייחשב כזכאי לקבלת תגמולי הביטוח בגין אובדן כושר עבודה. על כן, יש לבחון את ההגדרה בפוליסה ולהתאים אותה לפי מאפייני העיסוק והמקצוע של המבוטח.
 להלן שלושת ההגדרות המקובלות לאובדן כושר עבודה לפי הפוליסות השונות לביטוח אובדן כושר עבודה:

אובדן כושר לעיסוק הספציפי

אובדן כושר עבודה אשר בעקבותיו לא יכול היה המבוטח לעסוק בעיסוק שבו עסק ב-5 השנים האחרונות (או העיסוק האחרון בו עסק): כיסוי זה מתייחס לעבודתו הספציפית של המבוטח ונמכר למקצועות מסוימים בלבד.

אובדן כושר לעיסוק הולם

אובדן כושר עבודה אשר בעקבותיו לא יוכל המבוטח לעסוק בכל עיסוק סביר, התואם את השכלתו, הכשרתו וניסיונו.

אובדן כושר לכל עבודה שהיא

אובדן כושר עבודה אשר בעקבותיו לא יכול היה המבוטח לעסוק בכל עבודה שהיא. הגדרה זו היא בסיסית ביותר ומקנה כיסוי ביטוחי מצומצם יותר יחסית להגדרות האחרות, המפורטות להלן
תשלום התגמול החודשי במקרה של אובדן כושר עבודה, על ידי חברת הביטוח יימשך עד לקרות אחד המקרים הבאים:
תום שנת הביטוח בה יגיע המבוטח לגיל הפרישה הקבוע בפוליסה. בדרך כלל, מדובר בגיל 65 שנה, אולם יש לציין כי בעקבות העלאת גיל הפרישה בהמשך לחוק גיל פרישה (התשס”ד) 2004, עודכנה תקופת התגמול לגיל הפרישה בפוליסות חדשות
תום תקופת הביטוח
מות המבוטח
החלמתו של המבוטח או חזרתו לעבודתו (על פי הגדרת מקרה הביטוח בפוליסה)
יש לציין, כי בתנאי הפוליסה מוגדרים מקרים בהם המבוטח יקבל תגמול חודשי חלקי בלבד.
יתרונות ביטוח אובדן כושר עבודה באמצעות בסט אינווסט פיננסים וביטוח
בסט אינווסט תבחר בקפידה את תכנית הביטוח מפני אובדן כושר עבודה המתאימה לך ביותר על פי צרכיך. אנשי המקצוע המומחים של בסט אינווסט מלווים אותך ונמצאים לידך ברגעים הקשים והחשובים לך, ברגע האמת ובעיקר בשלב התביעות.

ביטוח משכנתא

ביטוח חיים למשכנתא הוא ביטוח הכרחי מכיוון שמותו של אדם שלקח הלוואה כבדה כל כך עלול להפיל על קרוביו נטל שלא יוכלו לעמוד בו.
לכן, חברת הביטוח תשלם לבנק את יתרת החוב ואם לאחר סילוק החוב יישארו אצלה כספים ששולמו לה, הם יועברו למוטבי המבוטח.
 
תשלום הביטוח (הפרמיה) משתנה מאדם לאדם והוא נקבע על פי אורך תקופת המשכנתא וגובה ההחזרים החודשיים, וגם בהתאם לגילו, מקצועו ועיסוקו, מצבו הבריאותי (למשל, האם הוא מעשן וכמה) ועוד. גובה ההחזר עבור הביטוח משתנה במהלך התקופה, בהתאם ליתרת ההחזרים על המשכנתא עצמה ולגיל המבוטח.
 
בביטוח זה, הבנק או הגוף הפיננסי המלווה את המשכנתא (למשל חברת ביטוח), נקבע כ"מוטב בלתי חוזר". מה זה אומר? שהכסף שלא שולם לו יוחזר קודם כל אליו, ללא אפשרות לשינויים בלי אישור מפורש ממנו. כך מבטיחים לעצמם הבנקים את ההחזר הכספי.
 
התשלום על ביטוח החיים למשכנתא הוא תשלום המשתנה לאורך הזמן ותלוי בגורמים שפורטו. בדרך כלל מתחיל התשלום מסכום נמוך יחסית של 50-60 שקל, מטפס בהדרגה לכמה מאות שקלים בחודש, ואז יורד שוב.
Share by: